Als Democraten duwen groene stimulans, nieuw onderzoek werpt twijfel over het potentieel om banen snel te stimuleren

Nieuw onderzoek bleek dat de obama administratie schone energie stimulans investeringen had weinig effect op de korte termijn Amerikaanse werkgelegenheid, het verhogen van vragen over democraten ‘push voor een klimaat-gerichte coronavirus herstel.

“Groene stimuleringsinvesteringen versterken de groei op lange termijn, maar alleen zijn niet voldoende voor een korte termijn stimulans,” lees een nieuwe werkdocument verspreid maandag door het Nationaal Bureau voor Economisch Onderzoek.

De onderzoekers – economen aan de Syracuse University, de Italiaanse Universiteit van Urbino Carlo Bo, en de Franse Economische Observatorium – vond dat de Obama-tijdperk American Recovery and Reinvestment Act creëerde bijna 15 banen per 1 miljoen dollar besteed aan groene stimulans. In totaal heeft de wetgeving van 2009 meer dan 90 miljard dollar uitgegeven aan schone energie.

Maar die werkgelegenheid winsten werden opgebouwd op de lange termijn, de onderzoekers zeggen, toe te voegen dat ze weinig bewijs gevonden van de groene investeringen creëren op korte termijn werkgelegenheid stegen.

“Groene stimuleringsinvesteringen lijken effectiever voor het hervormen van een economie dan voor het herstarten van een economie,” schreven de onderzoekers. Zij merkten op dat groene stimuleringsinvesteringen “moeten worden gecombineerd met andere standaard kortetermijnreacties, zoals uitbreidingen van werkloosheidsuitkeringen en financiële steun aan het bedrijfsleven, om onmiddellijke impact te bieden.”

De economen suggereerden ook een noodzaak voor verder onderzoek naar de milieuvoordelen van een groene stimulans, als “de lange termijn effecten op de werkgelegenheid suggereren dat groene investeringen leiden tot duurzame veranderingen in de groene economie.”

Het werkdocument vond ook dat veel van de banen die door de Obama-tijdperk schone energie investeringen waren in de bouw en afvalbeheer sectoren. De bevinding suggereert dat investeringen in groene infrastructuur kunnen profiteren ongeschoolde werknemers, in tegenstelling tot onderzoek met het argument dat milieu-regelgeving zou kunnen verminderen handmatige arbeid werkgelegenheid, aldus de onderzoekers.

Toch ging de impuls aan de handenarbeid werkgelegenheid niet gepaard met loonsverhogingen voor die werknemers, merkten de onderzoekers op.

De onderzoekers waarschuwden ook dat groene herstelinvesteringen grotendeels ten goede komen aan regio’s die al een groter aantal werknemers op het gebied van schone energie hebben.

De Obama administratie herstel act verbleekt in vergelijking met de inspanningen, tot nu toe en waarschijnlijk aanstaande, om de economische neergang veroorzaakt door het coronavirus aan te pakken.

Klimaatverandering is ook een meer top-of-mind uitdaging voor regeringen over de hele wereld dan in 2009.

Grote internationale instellingen, waaronder het Internationaal Energieagentschap en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, hebben landen opgeroepen om investeringen in klimaat en schone energie centraal te stellen bij alle inspanningen voor het herstel van het coronavirus. De Europese Commissie onthulde onlangs een herstelplan van 750 miljard euro (825 miljard dollar) dat de bredere klimaatdoelstellingen van de regio zwaar in het vaanteden.

De regering-Trump heeft echter weinig interesse getoond in een groene stimulans. President Trump heeft bespot Democraten ‘duwt voor het klimaat-gerelateerde investeringen, met inbegrip van een bijna 500 miljard dollar infrastructuur pakket dat ze onlangs onthuld, het te liken met de progressieve “Green New Deal.”

“De ‘Green New Deal’ zou een verwoestend effect hebben op de wereld, en het gaat toch niet gebeuren omdat het onmogelijk is voor hen om het te doen,” zei Trump tijdens een persconferentie van 5 juni in het Witte Huis. “Als je kijkt naar wat ze willen doen onder de ‘Green New Deal’, dan is het net babypraat.”

Huis Democraten, hoewel, hebben opgevoerd oproepen om verlichting voor de schone energie sector op te nemen in virus herstel wetgeving. Senator Martin Heinrich van New Mexico en Rep Paul Tonko van New York leidde een recente brief met meer dan 50 Democraten vraagt om meer financiering voor schone energie en tweaks aan hernieuwbare energie belastingkredieten in toekomstige virus pakketten.

Leave a Comment