Dagelijks op Energie: Amerikaanse en Europese oliemaatschappijen volgen verschillende post-pandemische playbooks

Amerikaanse en Europese oliemaatschappijen zien dingen anders: britse oliereus BP is het opschrijven van maximaal 17,5 miljard dollar in activa, het projecteren van een lagere olieprijs vooruitzichten, en beloven om toekomstige boorplannen te herzien, omdat de pandemie zal hebben “een blijvende impact op de wereldeconomie” en kan leiden tot een zwakkere vraag naar energie voor een “aanhoudende periode.”

“Ik ben ervan overtuigd dat deze moeilijke beslissingen – geworteld in onze netto nul ambitie en bevestigd door de pandemie – zal beter in staat stellen ons om te concurreren door middel van de energietransitie,” BP CEO Bernard Looney zei in een verklaring maandag.

Eerder deze maand, BP gesneden zijn personeelsbestand met 10.000 mensen, ongeveer 15% van haar totale personeel, als gevolg van de pandemie en om te helpen verschuiven sneller van fossiele brandstoffen en om een “slankere, sneller bewegende” bedrijf gepositioneerd om een netto-nul-emissie bedrijf.

Amerikanen zien een andere toekomst voor fossiele brandstoffen: Mike Sommers, de CEO van het American Petroleum Institute, de grootste Amerikaanse olielobbygroep die BP en andere multinationals vertegenwoordigt, is bullish.

Sommers, in een virtuele toespraak met POLITICO Playbook maandag, verbaasd dat de wereld nog steeds verbruikt 70 miljoen vaten per dag van olie tijdens de ergste van de pandemie, 30% korting normaal.

“De wereld was nog steeds veeleisende 70 miljoen vaten olie, zelfs tijdens de ergste economische crisis die de wereld ooit heeft gezien,” zei Sommers. “De wereld zal blijven om deze producten, pre-pandemie en post-pandemie vraag.”

VS versus EU: API is de kant van de aanpak van haar grootste Amerikaanse lid bedrijven, Exxon Mobil en Chevron, die het voorspellen van de lange termijn fundamentals rijden olie-en gas vraag (dwz mensen fossiele brandstoffen afhankelijk gedrag) zal niet veranderen van het coronavirus.

Europese majors BP en Shell, die meer druk van de overheid, bereiden zich voor op een meer onzekere toekomst. Zij verbinden zich tot investeringen in hernieuwbare energiebronnen en versnellen plannen om emissies als gevolg van het gebruik van hun brandstoffen te compenseren.

GAME CHANGER voor kleine kernreactoren: Een nieuwe Regering-Trump beleid waardoor us International Development Finance Corporation financiering voor kernenergie projecten in het buitenland zou kunnen helpen versnellen het gebruik van kleinere reactoren, Josh gemeld in een verhaal gepost in het weekend.

“De VS zal een hele reeks van technologieën in verschillende maten beschikbaar in de komende paar jaar, en dat verandert echt het spel in termen van deze modernisering van het beleid,” zei Rich Powell, uitvoerend directeur van ClearPath, een conservatieve schone energie groep.

Leave a Comment