DNC raad biedt glimp van hoe Biden verder kon bewegen links op het klimaat

Nieuwe klimaatbeleid aanbevelingen van een raad voor de Democratische Nationale Commissie verduisteren wat Joe Biden tot nu toe heeft beloofd en bieden een routekaart van wat progressieve activisten van Biden zoeken als hij zijn klimaatplan wil versterken.

De aanbevelingen, uitgegeven donderdag door de DNC’s Environment and Climate Crisis Council, gaan veel verder dan wat top Democraten hebben aangeboden. Terwijl Biden en de Democratische leiding in het Huis bijvoorbeeld zijn samengeslepen rond een doel van netto-nul uitstoot van broeikasgassen in 2050, roept de raad op om de uitstoot tegen 2030 met 70% te verminderen en in 2040 “bijna nul” te zijn.

De aanbevelingen van de raad zeggen dat de federale overheid moet 10 biljoen dollar uitgeven aan 16 biljoen dollar op het klimaat en schone energie in de komende tien jaar, op gelijke voet met de beleidsplannen aangeboden door Bernie Sanders, maar veel hoger dan Biden’s 1,7 biljoen dollar plan. De raad roept ook op tot een permanent verbod op fracking, een stap die Biden niet heeft gesteund.

“Indien aangenomen, zouden deze platformaanbevelingen het meest ambitieuze beleid zijn dat de klimaatcrisis ooit aangenomen door de Democratische Partij aanpakt,” zei Michelle Deatrick, voorzitter van de DNC Climate Council, in een verklaring donderdag. Deatrick zei dat de raad zou worden “campagne hard” om ervoor te zorgen de DNC neemt de aanbevelingen, opvoeren druk voorafgaand aan de conventie van augustus.

Het is niet duidelijk, hoewel, hoeveel invloed de raad zal hebben, want het is gevuld met progressieve activisten in plaats van vestiging partij messing. Milieuactivisten zeggen dat het DNC-platformproces historisch gezien niet inclusief of transparant is geweest.

De DNC creƫerde de klimaatraad in februari na het weigeren om een speciale klimaatverandering debat dat veel milieuactivisten en de meeste van de primaire kandidaten had opgeroepen.

Leave a Comment