Hooggerechtshof tilt juridische barrière voor aardgas pijpleiding te lopen onder Appalachian Trail

Het Hooggerechtshof bevestigde een trump administratie vergunning voor een grote aardgaspijpleiding, het verwijderen van een juridische barrière voor de 8 miljard dollar project.

In een 7-2 advies op maandag, het Hooggerechtshof bevestigde een 2018 “right-of-way” vergunning van de Forest Service die het mogelijk zou maken de Atlantische kust pijpleiding exploitanten om een 0,1-mijl segment plaats onder de Appalachian Trail in het George Washington National Forest.

Het besluit, geschreven door Justitie Clarence Thomas, draaide een hof van beroep besluit dat vond de Forest Service overschreden haar gezag door het verlenen van de vergunning, omdat het land werd gecontroleerd door de National Park Service.

Milieuactivisten zeiden dat ze teleurgesteld waren door de uitspraak van het Hooggerechtshof, maar dat de strijd over de ongeveer 600-mijl pijpleiding project is nog lang niet voorbij. De pijpleiding, waarin Virginia-based Dominion Energy en North Carolina-based Duke Energy zijn belangrijke investeerders, nog steeds ontbreekt alle vergunningen die het nodig heeft voor de bouw, zeiden ze.

Het Amerikaanse Hof van Beroep voor de DC Circuit overweegt juridische uitdagingen voor de belangrijkste vergunning van de pijpleiding, met argumenten verwacht later in het jaar.

“Dit is geen levensvatbaar project,” zei DJ Gerken, programmadirecteur voor het Southern Environmental Law Center, in een verklaring. “Het is tijd voor deze ontwikkelaars om verder te gaan en herinvesteren van de miljarden dollars gepland voor deze boondoggle in de hernieuwbare energie die Virginia en North Carolina klanten willen en verdienen.”

Leave a Comment