Iowa Joni Ernst is op de frontlinies van de nieuwste biobrandstoffen strijd

Senator Joni Ernst maakt zich op voor een nieuwe ronde in de strijd over het federale mandaat voor biobrandstoffen, zelfs als die strijd haar teen-tot-teen zet met collega-leden van de GOP en de regering-Trump.

De Republikein in Iowa is een van de fervente aanhangers van het Congres van de biobrandstoffenindustrie, altijd in het oor van de regering-Trump om ervoor te zorgen dat het Witte Huis zich houdt aan beloften die president Trump deed aan iowa-boeren op het campagnespoor van 2016.

Maar het was niet makkelijk. Ernst heeft vaak met hand en tand moeten vechten met haar Republikeinse collega’s. Deze olie-staat senatoren liever zien een zwakkere Renewable Fuels Standard, de George W. Bush-tijdperk wet die een bepaalde hoeveelheid biobrandstoffen vereist, zoals maïs-gebaseerde ethanol, worden gemengd in brandstofvoorraden.

De Environmental Protection Agency heeft zich ook niet altijd aan de afspraak gehouden.

“We moeten blijven houden hun voeten aan het vuur te krijgen door COVID-19 en dan verder te gaan met waar we moeten zijn in onze biobrandstoffen industrie,” Ernst vertelde de Washington Examiner in een recent interview. Ernst, 49, is een inwoner van Iowa die diende meer dan 23 jaar in het leger voor haar verkiezing voor de Senaat in 2014.

Nu, de RFS wordt geconfronteerd met een kritische test, waardoor Ernst weer op de frontlinies van de biobrandstoffen strijd.

Eerder dit jaar, een federale rechterlijke uitspraak trok het tapijt uit onder de EPA’s small-refinery vrijstelling programma, die het agentschap had toegestaan om bepaalde faciliteiten uit te sluiten van de biobrandstoffen mengen eisen. De EPA moet nu beslissen hoe de uitspraak van het hof uit te voeren, waardoor het weer in het midden van een escalerende strijd tussen grote olie en grote maïs.

Olieraffinaderijen zeggen dat de ontheffing programma is van vitaal belang, omdat de RFS eisen zijn overdreven belastend voor kleine faciliteiten. Producenten van biobrandstoffen, echter, zeggen dat de regering-Trump misbruik gemaakt van haar bevoegdheid om vrijstellingen te verlenen, onderbieding van de gehele RFS.

Leave a Comment