Regering Trump beweegt om Obama-tijdperk verbod op de financiering van kernenergie in het buitenland te keren

De regering-Trump is intrekking van een Obama-tijdperk verbod op de federale overheid het verstrekken van financiering voor civiele kernenergie projecten in het buitenland, de Washington Examiner heeft uitsluitend geleerd.

De Amerikaanse International Development Finance Corporation stelt deze week voor om een verbod dat voorkomt dat de financiering van civiele nucleaire projecten in het buitenland te keren. Het agentschap zal 30 dagen van openbare commentaar op de voorgestelde beleidswijziging vernemen.

“Toegang tot betaalbare en betrouwbare macht is essentieel voor ontwikkelingslanden om hun economie├źn vooruit,” Laura Allen, een woordvoerster van de DFC, vertelde de Washington Examiner. “Deze verandering zou vooruitgang in de technologie brengen en een emissievrije krachtbron bieden aan de ontwikkelingslanden, terwijl het dient als een alternatief voor de roofzuchtige financiering van autoritaire regimes.”

De verhuizing levert op een oud verzoek van de Senaat Energy Committee voorzitter Lisa Murkowski, een Republikein, en haar collega Joe Manchin, top Democraat van het panel, die betoogde dat het verbod “stuurt een schadelijk signaal dat de Amerikaanse primaat in de civiele nucleaire sector afneemt.”

“Kernenergie technologie kan helpen voldoen aan de schone energie van de wereld behoeften,” Murkowski vertelde de Washington Examiner in reactie op de verandering van het beleid dinsdag. “Onze energietoekomst is mondiaal, en stappen als deze DFC-beslissing zijn cruciaal om de klimaat- en energiedoelstellingen te halen. Het opheffen van dit verbod zal tegelijkertijd de Amerikaanse economie versterken en tegelijkertijd de internationale betrekkingen en de mondiale energiezekerheid stimuleren.”

Murkowski zei dat de beleidsverschuiving ontwikkelingslanden in staat zou stellen gemakkelijker toegang te hebben tot kernenergie, de meest gebruikte koolstofvrije energiebron in de Verenigde Staten.

Leave a Comment