Republikeinen kijken naar Obama klimaatverandering programma bedreigd door pandemie te redden

Republikeinen in het Congres proberen om een Obama administratie programma bedreigd door de coronavirus pandemie ontworpen om te beschermen tegen het klimaat-gerelateerde natuurrampen en extreme weersomstandigheden op te slaan.

Meer dan een half dozijn GOP wetgevers vertelde de Washington Examiner ze ondersteunen het geven van staten en steden meer tijd om geld te besteden toegekend aan hen via het programma, de National Disaster Resilience Competition, die werd opgericht in 2014 na orkaan Sandy verwoest de Oostkust.

De steun van congres Republikeinen voor het programma is opmerkelijk omdat het een back-up van hun verklaarde interesse in het aanpakken van klimaatverandering, die veel Democraten hebben ondervraagd.

“Klimaat veerkracht is goed voor onze gemeenschappen en goed voor onze economie├źn,” zei Nathaniel Sizemore, een woordvoerder van Rep Tom Reed van New York. “Dit is iets wat we graag willen steunen, want het is logisch.”

Vorige week, staatsambtenaren vertelde wetgevers dat het coronavirus zal voorkomen dat ze voldoen aan een congres opgelegde deadline om geld te gebruiken van het programma om projecten die verdediging van overstromingen en bosbranden te bouwen.

Het ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling van de regering-Obama verdeelde het geld in 2016 aan projecten in 13 staten en steden of provincies, waaronder voor de bouw van een ondergrondse overstromingsmuur in Connecticut, het verhogen van wegen in Norfolk, Virginia, en het verplaatsen van bewoners van een kustdorp in Louisiana, Isle de Jean Charles, dat 98% van zijn land heeft verloren als gevolg van de stijging van de zeespiegel in de Golf

Het geld moest in september 2022 worden uitgegeven, maar ambtenaren die alle 13 subsidieontvangers vertegenwoordigen, stuurden brieven naar hun vertegenwoordigers van het Congres met het verzoek de termijn met drie jaar te verlengen.

Rep Garret Graven van Louisiana, de top Republikein van het Huis speciale select klimaatverandering commissie, vertelde de Washington Examiner het programma was een “fantastisch idee om innovatie te inspireren in de gemeenschap veerkracht.”

Hij zei dat hij sceptisch over vertragingen in de uitvoering van de projecten, de schuld “bureaucratische regelgevende rompslomp” meer dan het coronavirus. Maar hij zou nieuwe wetgeving steunen om staten en gemeenschappen meer tijd te geven om het werk af te maken.

“Als we gaan onze gemeenschappen en natuurlijke hulpbronnen aan te passen aan de bedreigingen die ze op dit moment en binnenkort zal worden geconfronteerd, moeten we een project ontwikkeling en levering proces dat de urgentie weerspiegelt,” zei Graves. “We zullen de uitbreiding ondersteunen met passende hervormingen om vuil te laten draaien, de projecten om gebouwd te worden en te stoppen met het verspillen van geld en tijd.”

Cole Avery, een perssecretaris voor senator Bill Cassidy van Louisiana, zei dat zijn baas ook een verlenging steunt.

Pat Forbes, uitvoerend directeur van Louisiana’s Office of Community Development, die het Isle de Jean Charles-project leidt, zei dat het verwacht de bouw af te maken voor de deadline van 2022 op nieuwe woningen voor bewoners in een nederzetting verder landinwaarts, genaamd The New Isle.

Maar hij zei dat klimaatbestendigheid projecten zijn complex, ongetest, en tijdrovend. Aannemers hebben moeite om de bouw te houden tijdens het coronavirus als werknemers zorgen te maken over de blootstelling.

“Per definitie, de concurrentie projecten zijn complex en groot en innovatief, dus je te maken hebt met dingen die game changers in de meeste gevallen voor dingen die mensen nog nooit hebben gedaan,” Forbes vertelde de Washington Examiner. “Het coronavirus en alle onbekenden die het draagt stapel op dat.”

Net maandag, Forbes zei, bewoners van Isle de Jean Charles werden gedwongen om te evacueren als gevolg van tropische storm Cristobal.

“Het is een moeilijk bestaan waar ze wonen aan de kust,” zei Forbes. “Ze houden van de plek waar ze zijn opgegroeid en waar hun ouders zijn opgegroeid, maar het wordt steeds onhoudbaarder.”

Het aanpakken van problemen als deze past vierkant in een klimaatverandering agenda onthuld dit jaar door House GOP Leader Kevin McCarthy en top wetgevers op energie-gerelateerde commissies die het investeren in schone energie technologie bevordert om de uitstoot te verminderen, samen met “aanpassing en voorbereiding” maatregelen om te waken tegen de zeespiegelstijging en extreme weersomstandigheden.

Leave a Comment