Trump ‘noodbevel om milieubeoordelingen voor infrastructuurtests wettelijke grenzen af te zien

President Trump loopt in ongeteste juridische grondgebied met zijn uitvoerende opdracht donderdag om af te zien van milieu-evaluaties om te kunnen infrastructuurprojecten worden gebouwd tijdens de economische crisis van de coronavirus pandemie.

Trump’s order roept agentschappen zoals het ministerie van Binnenlandse Zaken en Defensie en het U.S. Army Corps of Engineers op om beoordelingen die vereist zijn op grond van de National Environmental Policy Act voor projecten zoals snelwegen, bruggen en pijpleidingen, evenals voor olie- en gasleases en mijnen, te negeren.

De National Environmental Policy Act, of NEPA, is een fundamentele wet die de federale overheid vereist om de milieu-effecten van projecten te analyseren.

De regering-Trump heeft al afzonderlijk voorgesteld en zal naar verwachting de regels voor snelheid en smalle regelgeving voor NEPA binnenkort, de eerste grote update van de wet in meer dan 40 jaar.

Maar de uitvoerende orde zou aan te moedigen agentschappen om NEPA te omzeilen tijdens de “economische noodsituatie” veroorzaakt door de pandemie.

“Onnodige regelgeving vertragingen zal ontkennen onze burgers kansen voor banen en economische veiligheid, het houden van miljoenen Amerikanen zonder werk en het belemmeren van ons economisch herstel van de nationale noodsituatie,” de orde zegt.

Volgens juridische experts, kan de federale overheid afzien van milieuvoorschriften tijdens een noodsituatie, maar het is vooral gebruikt in het verleden om fysieke redenen in plaats van economische.

De Raad van het Witte Huis voor Milieukwaliteit, die toezicht houdt op NEPA uitvoering, heeft historisch gebruik gemaakt van haar noodontheffing autoriteit in beperkte, onmiddellijke situaties, zoals die van een dam op instorten, onschadelijk maken landmijnen voor de oorlog, of dunner een bos voor een dreigende brand.

“Deze noodvrijstellingen zijn altijd gebruikt na fysieke rampen – orkanen, aardbevingen, terroristische daden,” Columbia University milieurecht professor Michael Gerrard vertelde de Washington Examiner. “Ze zijn niet gebruikt om verlichting te bieden van economische neergang. George W. Bush heeft geen noodvrijstellingen van milieuwetten gebruikt om de financiĆ«le crisis van 2008 aan te pakken.”

Trump’s uitvoerende orde zou kunnen toestaan dat de hoofden van agentschappen om een ontheffing van de CEQ voor het toestaan van beoordelingen in een meer groothandel manier, zei Christy Goldfuss, die leidde het Witte Huis Raad over milieukwaliteit in de obama administratie.

“Het opent de deur naar secretaresses van agentschappen om te zeggen dat ze lijden economische ontberingen en kan afzien van de NEPA eisen op een meer ingrijpende basis in plaats van project per project,” Goldfuss, nu de senior vice-president voor energie en milieu in het Center for American Progress, vertelde de Washington Examiner.

Het is echter de vraag of bedrijven gebruik zouden maken van deze bepalingen, gezien andere vergunningseisen die niet zo gemakkelijk kunnen worden opgeheven, zoals die met betrekking tot de Endangered Species Act en Clear Water Act. De orde doet taak agentschappen met het identificeren van mogelijkheden voor mogelijke noodvrijstellingen met betrekking tot beide wetten ook.

Bovendien zouden de vooruitzichten van milieugroepen en Democraten die de Trump-orde aanklagen bedrijven kunnen afschrikken die een hekel hebben aan onzekerheid, vooral in een verkiezingsjaar waarin een Democratische regering de koers zou kunnen omkeren.

“Dit zal geen invloed hebben in de komende vijf maanden in de mate dat deze grootschalige projecten zo lang duren om samen te stellen,” zei Goldfuss. “Het zal niet veranderen hoe complex de andere stukken die nodig zijn voor deze projecten zijn.”

Ondanks deze zorgen, de industrie ambtenaren applaudisseerde de verhuizing, crediteren Trump voor het blijven stekker weg bij het toestaan van hervormingen die zij zien als een manier om de economie te stimuleren.

Leave a Comment